Wat is CrossFitWat is CrossFit


CrossFit is een effectief core-strength programma waar het versterken van de midline (core) stability centraal staat.


CrossFit is 'evidence based': meten is weten. Het is bewezen dat CrossFit een efficiƫnt, zeer doeltreffend en veilig programma is en voor iedereen toegankelijk. Niet voor niets hebben diverse legeronderdelen, politie en brandweer dit programma verkozen boven hun traditionele trainingsmethoden. Daarnaast is bewezen dat het aantal blessures en houdingsproblemen drastisch afneemt door het beoefenen van CrossFit.


In een CrossFit box vind je geen apparaten of toestellen. Wij denken namelijk in bewegingen en niet in spiergroepen. Daarom trainen wij het liefst met zoveel mogelijk compound oefeningen waar grote spiergroepen en meerdere gewrichten bij betrokken zijn. CrossFit is dus trainen met functionele oefeningen, op een hoge intensiteit en met een grote variatie aan oefeningen. We gebruiken hierbij Olympische lifts, power lifts en afgeleide oefeningen daarvan. Daarnaast gebruiken we een groot aantal gymnastics oefeningen en veel conditionele aspecten zoals hardlopen, roeien enz..


Een completere training voor je lichaam bestaat niet. Wil je hard werken, met als doel "overall fitness", echte resultaten, je werk capaciteit vergroten en de tien basis kenmerken van je fysiek verbeteren? Dan is CrossFit geschikt voor jou!


Klik op de youtube link hieronder voor een filmpje over CrossFit.

Designed by: Simone Matveld